Utflyktsmål i Finspångs kommun med omnejd
Cykelutflykt
I vår omväxlande och vackra natur finns goda möjligheter till fina utflykter. Varför inte prova några av våra vandringsleder eller göra en rundtur med cykel.
Här nedan hittar du några förslag på turer och utflyktsmål som vi tycker är värda att prova.
Om ni som läser detta har någon egen runda eller utflyktsmål i närområdet som ni vill tipsa andra om, så ta gärna kontakt med mig så för vi in det på hemsidan.
Bo Tufvesson 0122-40046


Cykla Avern runtVisa på karta »

Avern är en vacker sjö belägen nordväst om Regna. På småvägar kan man cykla runt sjön. Bo slott och kyrka, Bo gamla skola och Iboholms herrgård är sevärdheter längs vägen. Rundans längd är 31 km och går på glest trafikerade grus- och asfaltsvägar. I norr ligger en fin badplats, där man med fördel avnjuter sin matsäck och eventuellt tar ett svalkande dopp.


MäselnledenVisa på karta »

En markerad vandringsled på 6 km runt sjön Mäseln i växlande terräng. I väster vandrar du längs sjöstranden i bergig gammelskog för att i norr gå längs en cykelled. I öster fortsätter du längs ett elljusspår för att på väg till Mäselnbadet vandra på slingrande sjönära stigar. Flera fina platser finns att avnjuta sin medhavda matsäck på.
Lämplig startplats är Mäselns badplats. Det går också bra att ansluta från cykelvägen som går på den gamla banvallen mot Hällestad.  


SkönnarboledenVisa på karta »

Väster om Annsjön ligger en mycket vacker och intressant vandringsled väl värd att prova. Den markerade leden är 10 km men man har möjlighet att gena på flera ställen för att göra den kortare. Flera minnen från tidigare järnhantering finns och uppe vid kvarnruinen kan man beundra det stora vattenhjulet som återinvigdes 2002.
Längs norra slingan finns en kolbotten med en komplett kolarkoja.
Ett vindskydd finns uppfört vid den vackra Skönnarbosjön där också en av de tre grillplatserna finns.
Slutligen kan man vandra upp till toppen av Tyleklint där man har en vidunderlig utsikt. Kartor och informationstavlor finns uppsatta.Från rv 211 finns en skylt JÄRNHANTERING som visar in till parkeringen.

Läs mera här


Gärdsmygen - Vår symbol

Gärdsmygen - Vår symbol

Läs mer om vår verksamhet »

Aktuella programpunkter
2018-10-24
FÅGLAR I FOLKTRON
2018-10-25
MATGLÄDJE OCH HÄLSA
2018-10-28
ÄNGSDAG
Till programmet »